8.4 C
Brno
Pátek, 22 března, 2024

V některých asijských zemích je hlasité srkání toho, že je jídlo dobré

Redakční výběr

PR články

Hakata ramen, Kjúšú ramen, Jokohama ramen a zejména Hokkaido ramen. Každý typ vyžaduje pečlivou přípravu a v důsledku toho se vyvinuly specifické metody, jak ho jíst. 

Ve skutečnosti neexistuje jediný způsob, jak nudle jíst. Někteří zejména pro celkový zážitek z ramenu tvrdí, že byste měli před jídlem vypít sklenici vody, aby se žaludek na ramen připravil. Jiní však tvrdí, že by se člověk měl pití vody vyhnout, protože potlačuje chuťové buňky, a tím oslabuje zážitek z ramenu.

Stejný problém se týká i srkání. Někteří lidé se domnívají, že jídlo by se mělo jíst a srkat pomalu, aby se vychutnaly chutě, zatímco jiní se domnívají, že ramen by se měl konzumovat rychle, aby se náležitě vychutnal.

Srkání nudlí je prostě běžnou součástí japonské kultury. Už v roce 2016 vznikl nový termín nazvaný „nudlové obtěžování“ neboli „nu-hara“ (ヌーハラ), kterým lidé vyjadřovali svou nelibost nad velmi hlasitými zvuky chlemtání. Zejména turistům, kteří na tyto zvuky nebyli zvyklí, zvuk mlaskání vadil.

Zajímají Vás také zvířata nebo umění či móda? Pak Vás zveme na náš blog, kde o těchto věcech píšeme zajímavé články. Ale také i o jiných zajímavých tématech mezi nebem a zemí.

Například špercích, drahých kamenech, přírodě, slavných lidech, či o různých jevech co ovlivňují člověka v jeho životě.

Mrkněte se na naše články, kde se například dočtete zajímavosti o tom, co to je vlastně čas nebo spoustu věcí o slonovi či jak se supermodelka Kendall Jenner stala slavnou.

- Reklama -aktualita

Mohlo by vás zajímat:

Redakce doporučuje

Kontakt

Provozovatelem všech webů je
Ing. Vítězslav Kotík, MBA
U Michelského mlýna 1535
Praha 4
140 00

IČO: 42143659
DIČ: CZ7211162761

Bankovní spojení:
2001807788/2010
IBAN: CZ12 2010 0000 0020 0180 7788
SWIFT: FIOBCZPP
Kontaktovat nás můžete na mailu:  
Redakce: info@press-media.cz

Všechny další frekventované otázky jak služba funguje a jak provést objednávku naleznete zde.